П`ятниця, 29.03.2024, 08:30
Вітаю Вас Гість | RSS

Борщівська ЗОШ I-III ступенів №1

Годинник
Форма входу

Головна » 2018 » Березень » 3 » КРЕАТИВНИЙ І ПРОФЕСІЙНИЙ ВЧИТЕЛЬ
11:51
КРЕАТИВНИЙ І ПРОФЕСІЙНИЙ ВЧИТЕЛЬ

Учителька початкових класів Борщівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Алла Прокопишин уже давно практикує нетрадиційний підхід у навчанні і вихованні школярів. Поетеса, громадська діячка, авторка книги «Невичерпне джерело таємниць пращурів», вважає, що дітей треба навчати творчо, цікаво, неординарно.

Пані Алла використовує цікаву методику у вихованні і навчанні школярів. Сама пише сценарії і вірші до визначних свят, подій, роковин. Звичайні уроки Алла Прокопишин перетворює на цікаву гру, діалог між учнем і вчителем.

Не стало винятком і святкування Дня знань, до якого ретельно готувалася педагог.  Третьокласники двох Борщівських шкіл відвідали краєзнавчий музей і провели свій перший у цьому році урок «Моя Україно! Ти мати єдина на всі покоління й віки…».

Алла Володимирівна наголошує: у сьогоднішньому навчанні потрібно активно впроваджувати інноваційні форми педагогічної роботи, об’єднуватись вчителям із різних шкіл і спільно працювати на результат. А результат був неперевершеним! Приємно було бачити, як маленькі школярики декламували вірші, як перетворювались на героїв своїх розповідей і як вкладали душу у кожне слово, пісню, як заповзято змагалися у вікторинах і відгадували кросворди. За них щиро вболівали наставники – вчителі Алла Прокопишин і її колега із ЗОШ №2 Людмила Яловіцька, батьки та гості.

Затамувавши подих, діти слухали цікаву розповідь про традиції нашого краю від наукового працівника музею Наталії Николин, залишили свої побажання воїнам на жовто-блакитному прапорі, який буде доставлений волонтерами на фронт.

Та найцікавішою частиною свята став флешмоб « Мирна Україна» з ключовими словами « Україна. Перемога, Воля». Ці слова школярики виводили на повітряних кульках, а потім відпускали у небо з надією, що все задумане здійсниться.

Ми живемо у такий час, коли маємо дати не лише знання, але й виховати із цих діток справжніх патріотів, - розповідає вчитель Алла Прокопишин. – Дітям дуже подобаються такі цікаві уроки і святкування, тому я уже багато років впроваджую їх у своїй роботі і бачу позитивний результат. Через змагання, вікторини і конкурси діти краще тягнуться до знань, дізнаються більше корисної інформації. Конкуренція пробуджує у них бажання бути кращими, активнішими. Потрібно відходити від усталених стандартів і підходити творчо до засвоєння знань.

Ірина Мадзій, журналіст обласної газети «Вільне життя»

  

 

Алла Прокопишин відома в педагогічних колах Борщівщини не тільки як хороший спеціаліст, а й як справжній патріот своєї держави, яка довгі роки прищеплює своїм вихованцям любов до України, її героїчного минулого і не менш славетного сьогодення.
От і цими днями завдяки її старанням, а також співпраці з іншими педагогами краю вдалось провести такий затребуваний та актуальний у наш час урок. Разом зі своєю колегою Людмилою Михайлівною Яловіцькою, третьокласниками Борщівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 та ЗОШ І-ІІІ ст. №2, батьками дітей та гостями, яким було цікаво зануритись у цю незабутню атмосферу, Алла Володимирівна провела перший урок для маленьких школярів - "Моя Україно! Ти мати єдина на всі покоління й віки...".
За словами Алли Прокопишин, їх об'єднало бажання розширити і поглибити знання учнів про свою рідну державу, розкрити суть поняття ― патріот ― патріотизм, формувати і розвивати патріотичні почуття учнів, громадянські якості, розвивати пізнавальний інтерес до минулого і сьогодення рідного краю, виховувати почуття гордості за рідну землю, бажання приносити користь рідній країні, сприяти покращенню життя на цій землі.
Усе це неперевершене дійство відбувалось у стінах Борщівського музею, атмосфера якого тільки підсилила відчуття важливості заходу та дала можливість і педагогам, і дітям ще більше розкритись під час цікавих вікторин та виступів, щонайглибше зануритись у світ любові до своєї рідної землі.
Під час цього уроку школярі разом з батьками та усіма охочими мали змогу залишити свої найтепліші побажання та привітання для захисників України на жовто-блакитному стягу, який уже зовсім скоро відправиться на Схід.
Фінальним акордом цього уроку стала спільна молитва вчителів, дітей та батьків за мир у нашій державі та вшанування пам'яті тих, які віддали життя за Україну.
- Таке дійство я проводжу щороку самотужки, а цьогоріч об'єднались із Людмилою Михайлівною Яловіцькою. Кожна з нас внесла у цей конспект уроку якісь свої творчі ідеї, от і відбувся цікавий урок для наших учнів 3-х класів, батьків, гостей. Діти в захваті від таких уроків, такі події залишаються в їх пам'яті назавжди. - зазначила Алла Володимирівна.

Сашко Гладкий, інтернет-газета «Звістка»

Конкурс винахідливих і кмітливих відбувся 19 жовтня між учнями Борщівських шкіл №1 та №2 у актовій залі Борщівського будинку Дитячої Творчості, щиро вдячна Людмилі Михайлівні Яловіцькій за творчу співпрацю та Надії Володимирівні Николаїшин, усім гостям заходу. Велике спасибі усім нашим учням, які подарували нам незабутні хвилини радості від математичних креативних знань, винахідливості, згуртованості, поваги один до одного. Адже з перемогою повернулись у свої класи обидві команди, набравши рівну кількість балів. МОЛОДЦІ!

       

 

Вчителі початкових класів двох шкіл міста Борщева (№1 та №2) Алла Прокопишин і Людмила Яловіцька підготували разом зі своїми вихованцями справжню феєрію-казку, присвячену нашій геніальній Лесі Українці, уродини якої святкуємо 25 лютого. Цього разу третьокласники двох шкіл у рамках відкритого уроку з літературного читання «Хотіла б я піснею стати» доторкнулися до джерел творчості поетеси, до її непростого життя, читали багато поезій, співали пісні на її вірші, демонстрували театральні сцени із казок і брали акивну участь у вікторинах, підготовлених вчителями.

Алла Прокопишин і Людмила Яловіцька, про яких уже розповідала наша газета, – унікальний творчий тандем двох педагогів, які намагаються у своїй роботі втілити нові методи отримання і засвоєння інформації дітьми, що дуже важливо сьогодні. Вчителі з Борщева переконані, що діти краще розуміють тему, коли уроки проходять цікаво, нетрадиційно. Особливо малюкам подобається гра у формі вікторин і змагань, які визначають найкмітливіших і найактивніших. Під час таких уроків, зазначає Алла Володимирівна, пасивних дітей у класі немає, а це розвиває уяву, активність, наполегливість. Результат такої праці – активні, радісні і веселі діти. Саме такими їх побачили педагоги, батьки, гості дійства, що відбулося у районній бібліотеці.

Учасники свята розділились на групи дослідників і поетапно розповіли про віхи біографії Лесі Українки – від раннього дитинства до зрілого віку. «Розмова дитинства і юності» Лесі, яку так зворушливо передали актори-третьокласники, не залишила байдужими нікого. Розмова з матір’ю, волинськими лісами, природою і квітами, роздуми поетеси про сенс життя, - усе це так гарно відтворили діти у віршах і розповідях.

За творчу ініціативу, за розробку нових методів у вихованні і навчанні дітей Алла Прокопишин і Людмила Яловіцька отримали слова подяки від директора Борщівської школи №1 Людмили Смикової, поетеси Лесі Любарської, батьків, гостей.

Ірина Мадзій

       

Переглядів: 517 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Свята
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz